FLASH SALEFLASH SALE
-20%
Voor 1 jaar INSCHRIJVING en VERLENGING
promoties kunnen niet gecombineerd worden
12 Aantal resterende pakketten

De beste aandelenaanbiedingen uit 150 landen

Meer dan 100 000 tevreden gebruikers

Biedt goedkoper tot 90% van de startprijs

Direct contact met wederverkopers en groothandels

Incoterms of internationale handelsregels

Incoterms of internationale handelsregels

In veel van de groothandelsaanbiedingen bent u waarschijnlijk snelkoppelingen tegengekomen, waarvan de ontwikkeling moeilijk kan zijn. Ze verschijnen vooral bij het opgeven van prijzen en productlocaties. Meestal zijn dit verkoopvoorwaarden, "incoterms" genoemd, die de verantwoordelijkheden van de koper en verkoper voor de goederen aangeven. Daarnaast geven ze ook aan wat de logistieke kosten zijn en wie deze gaat dragen. Hieronder vind je een uitleg van de meest populaire:

  • EXW (Ex Works) - meestal met de naam van een land of stad, bijv. EXW Polska, EXW Wrocław. Dit betekent dat de verkoper alleen verplicht is te leveren op het afgesproken punt of de goederen gereed te maken voor afhalen door de koper. De verkoper hoeft verder niets te doen - alle andere zaken worden aan de koper overgelaten.
  • FOB (gratis aan boord) - meestal met een bepaalde havennaam, bijv. FOB Shanghai; de verkoper is verantwoordelijk voor de levering en het laden van de goederen op het schip. Vanaf dat moment ligt alle verantwoordelijkheid voor de goederen bij de koper.
  • CIF (Cost, Insurance and Freight) - de verkoper is verantwoordelijk voor de kosten van het leveren van de goederen, het laden en betalen van de basisverzekering van de goederen.
  • CIP (Carriage and Insurance Paid to) - gelijk aan CIF in niet-watertransport.
  • Loco - een term die voornamelijk wordt gebruikt in Polen en aangrenzende landen, met een betekenis die heel dicht bij EXW ligt; de verkoper is verantwoordelijk voor het afleveren van de goederen op de plaats van afgifte (meestal is dit zijn eigen magazijn) en het gereedmaken van de goederen voor transport. Alle overige zaken, zoals laden, transport en verzekering, vallen onder de verantwoordelijkheid van de koper.
  • Franco - De verkoper is verantwoordelijk voor het afleveren van de goederen op de met de koper overeengekomen bestemming (magazijn van de koper, winkeladres, enz.).

Auteur:
Merkandi - B2B-handelsplatform

Merkandi - B2B-handelsplatform

Merkandi is een internationaal platform van groothandel voor goederen die worden aangeboden in de reguliere groothandel en bij overschotten van overschotten, productie- en opslagoverschotten, liquidatie van bedrijven, teruggave van consumenten, etc.

Vorige invoer Volgende invoer
Gratis NIEUWSBRIEF

Dagelijkse berichtgeving over nieuwe producten en nieuwigheden op Merkandi.