BACK TO SCHOOL
-40%
Voor 1 jaar INSCHRIJVING en VERLENGING
promoties kunnen niet gecombineerd worden

De beste aandelenaanbiedingen uit 150 landen

Meer dan 100 000 tevreden gebruikers

Biedt goedkoper tot 90% van de startprijs

Direct contact met wederverkopers en groothandels

Hoe zorg je voor meer transactiebeveiliging in de groothandel?

Hoe zorg je voor meer transactiebeveiliging in de groothandel?

Transactiebeveiliging is een van de hoofdthema's die naar voren komen bij het bespreken van groothandel, import en export. De verwachtingen van kopers kunnen meestal worden vergeleken met die welke bekend zijn van de B2C-markt: ik plaats online een bestelling, betaal ervoor en wacht op de goederen. Als er iets misgaat, maak ik me geen zorgen, want transacties worden beveiligd door betalingsoperatoren.

Houd er echter rekening mee dat de groothandel anders is. De gemiddelde transactiewaarde is vele malen hoger dan op de winkelmarkt. Bovendien zijn er in de B2B-sector geen consumentenbeschermingswetten omdat ... er geen consumenten zijn. De essentie van groothandel is immers niet kopen voor eigen behoeften, maar kopen met de bedoeling door te verkopen.

Dus hoe zorg je voor de veiligheid van transacties?

Monsters bestellen

Bij aankopen bij producenten en distributeurs is het meestal mogelijk om monsters van de goederen te kopen. Het is geen grote investering en maakt een voorlopige beoordeling van de productkwaliteit en het wederverkooppotentieel mogelijk. Het is echt de moeite waard om naar deze optie te vragen, vooral als u van plan bent een grote partij goederen te kopen.

Persoonlijke verzameling en inspectie van goederen

Een groot deel van de groothandel en B2B-handel vindt nog steeds persoonlijk plaats - dit is voornamelijk te wijten aan de hierboven genoemde verschillen met de detailhandel. Het bezichtigen van producten in het magazijn of de showroom van de verkoper voorkomt vaak misverstanden en twijfels over de staat en kwaliteit ervan.

Kredietbrief

Deze oplossing wordt vooral aanbevolen bij buitenlandse handel en import. De transactie wordt beveiligd door de depotbank die partij wordt bij de handelsovereenkomst. Meestal is het gebaseerd op een door de partijen opgesteld contract waarin de verplichtingen van de koper en de verkoper duidelijk zijn omschreven. De importeur stort het geld bij de bank en de exporteur ontvangt het alleen als hij aan de voorwaarden van het contract voldoet. De kredietbrief stelt dus beide partijen bij de transactie veilig: de importeur in geval van problemen met de goederen en de levering ervan, en de exporteur in geval van insolventie van de koper.

 

Bovenstaande methoden verhogen de veiligheid van import en export en groothandel aanzienlijk. Voor de volgende transactie is het de moeite waard om de verkoper te vragen welke hij aanbiedt en hiervan te profiteren.

Auteur:
Merkandi - B2B-handelsplatform

Merkandi - B2B-handelsplatform

Merkandi is een internationaal platform van groothandel voor goederen die worden aangeboden in de reguliere groothandel en bij overschotten van overschotten, productie- en opslagoverschotten, liquidatie van bedrijven, teruggave van consumenten, etc.

Vorige invoer Volgende invoer
Gratis NIEUWSBRIEF

Dagelijkse berichtgeving over nieuwe producten en nieuwigheden op Merkandi.