FLASH SALEFLASH SALE
-20%
Voor 1 jaar INSCHRIJVING en VERLENGING
promoties kunnen niet gecombineerd worden
25 Aantal resterende pakketten

De beste aandelenaanbiedingen uit 150 landen

Meer dan 100 000 tevreden gebruikers

Biedt goedkoper tot 90% van de startprijs

Direct contact met wederverkopers en groothandels

Waarom is inloggen op Merkandi twee componenten?

De wereld streeft naar meer en meer digitalisering. Naarmate het vordert, verschijnen er steeds meer bedreigingen. Een van de meest voorkomende bedreigingen is Phishing.

Wat is phishing?
Het is een poging om gegevens te phishing door zich voor te doen als een persoon, bedrijf of instelling. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe oplichting werkt:

  • Phishing-inloggegevens via een nepwebsite - criminelen maken een identieke kopie van de website, maar op een ander internetadres. Vervolgens sturen ze mailing die zich voordoet als geïnteresseerde klanten of het bedrijf zelf met een verzoek om in te loggen / een specifieke aanbieding te bekijken. Wees in dergelijke gevallen waakzaam. De eenvoudigste manier om dit te voorkomen, is door tijdens het inloggen naar de adresbalk te kijken. Als het anders is dan merkandi.pl of een ander van de merkandi-domeinen, moet u zich niet aanmelden, de website van Merkandi bezoeken en een dergelijke situatie onmiddellijk melden aan de klantenservice. Het is ook vermeldenswaard dat criminelen vaak verschillende soorten trucs gebruiken om het domein vergelijkbaar te maken met het oorspronkelijke. Voorbeelden: Merkondi.pl of merkandi.pl.domainname.com. In het eerste geval zien we een typefout in de naam, die gemakkelijk over het hoofd wordt gezien, terwijl in het tweede geval een subdomein dat identiek is aan het domein, echter niet het Merkandi-domein is.
  • Phishing per e-mail - criminelen verzenden e-mail vanuit een bedrijfsachtig domein, vragen om een ​​inlogwachtwoord, verzenden documenten, enz. Tegelijkertijd zorgen ze voor de details - door berichtsjablonen te verzenden die de website en voetteksten van medewerkers van de klantenservice daadwerkelijk gebruiken. Voordat u reageert op een e-mail waarin om gevoelige gegevens wordt gevraagd, moet u altijd controleren wie de afzender is - al onze agenten gebruiken alleen adressen in het merkandi-domein - name@merkandi.domain.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de meest populaire aanvallen. Er zijn er zeker meer en elk van hen kan zijn eigen variëteiten hebben, die alleen afhankelijk zijn van de creativiteit en sluwheid van criminelen.

Vanwege evoluerende bedreigingen hebben we besloten een proactieve oplossing te gebruiken in de vorm van verplichte tweefactor-accountaanmelding. Wanneer u probeert in te loggen, wordt u na het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd om een ​​activeringscode die naar uw e-mailadres wordt verzonden. Op deze manier kan de crimineel niet inloggen op uw account, zelfs als u uw inloggegevens verliest.

Heb ik het nodig? Er staat niets interessants op mijn account op Merkandi
Veel mensen denken ten onrechte dat criminelen niet geïnteresseerd zullen zijn in hun account. Dit is niet waar om twee redenen:

  1. Als u een verkoper bent, kan uw account gevoelige gegevens bevatten, zoals klant- en transactiegegevens. Deze gegevens kunnen door de crimineel worden gebruikt om een ​​nieuwe aanval of chantage op te stellen. Er zij aan herinnerd dat de toepasselijke bepalingen van de AVG ook opleggen aan elke ondernemer die dit soort gegevens op de best mogelijke manier beveiligt.
  2. Uw account kan worden gebruikt om aanvallen op andere mensen te coördineren. De crimineel uit uw account kan namens u informatie en berichten naar uw klanten sturen. Op deze manier kan hij bijvoorbeeld aanbiedingen publiceren en vervolgens geïnteresseerde partijen vragen om de bestelling te betalen op de door hem opgegeven rekening. Hoewel u mensen niet op deze manier bedriegt, verliest het het imago van uw bedrijf en kan het problemen met de wet veroorzaken, want totdat de zaak is opgehelderd, bent u de persoon die geld van klanten heeft afgeperst.


Gegevens zijn van mij gestolen, wat te doen?
Meld de zaak onmiddellijk bij de klantenservice van Merkandi, wijzig het accountwachtwoord in Merkandi en zorg ervoor dat niemand uw e-mailadres heeft gewijzigd in de accountinstellingen. Als u het wachtwoord gebruikt om in te loggen op Merkandi, ook op andere plaatsen - wijzig het ook op andere plaatsen.

Belangrijke opmerking
Twee-factor login is geen extra beveiligingslaag, die de beveiliging verhoogt, maar geen 100% beveiliging garandeert. Het maakt het hacken van uw account met gestolen gegevens veel moeilijker, terwijl er phishing-methoden zijn waarbij de bevestigingscode ook wordt opgelicht, dus u moet nog steeds de sites waar u zich aanmeldt controleren op mogelijke phishing-zwendel.


Het Merkandi-team werkt voortdurend aan de beveiliging van gegevens en gebruikersaccounts door nieuwe functionaliteiten te introduceren.

U heeft hulp nodig?

Gratis NIEUWSBRIEF

Dagelijkse berichtgeving over nieuwe producten en nieuwigheden op Merkandi.